Nagy esők jönnek és elindulok, elmegyek innen messze
A 67-es úton várhatsz rám dideregve
Nyáréjszakán ha nem jövök, esik az eső és mennydörög
A csillagokkal, ha szédülök, esik az eső és nem találsz rám

Nagy esők jönnek és itt maradok, itt maradok örökre,
A 67-es út mellett az árokparton ülve
Nyáréjszakán ha nem jövök, esik az eső és mennydörög
A csillagokkal ha szédülök, esik az eső és nem találsz rám

Énekli a Republic. De ismerjük mi a 67-es utat? 

Hol játszódik ez a dalszöveg?

A 67-es út, a Balaton déli oldalán húzódik Balatonszemstől Szeigetvárig.

autósprint
autósprintHa észak felől elindulunk, az első telpülés, amivel találkozunk Rádapuszta. Itt egy gasztro élménybirtok található, ahol az evési élmények mellett, találhatunk egy lovardát, ahol lehetőségvan karám, terep és túralovaglásra. A gyerek pónilovagláson oktató segítségével sajátíthatják el a lovaglás fogásait. Található itt állatsimogató, igen sokféle állattal, valmaint családoknak rendeznek birtokhódító versenyt és lovasbemutatókat is. Bővebben a Gasztro Élménybirtok Rádapuszta névre rákeresve találunk információkat. Ezenkívül találhotó itt még egy templomrom, erdei tanösvényé s a Rádai halastavak, ahol vizimadarakat láthatnak az odaérkezők.

Autós túrát téve továbbhaladva Somogytúron találjuk a Kunffy Lajos Emlékmúzeumot, ami 2014 óta ingyenesen látogatható. Ez itt látható Somogymegyei Orciban született festő műveit láthatjuk, ki először Munkácsy Mihály Hatására kezdett festeni, de hamar maga mögött hagyta a szomorú témákat és a párizsi művészekhaz haonló szinességgel kezdett festeni. Legsikeresebbek az otthoni hazalátogatásokaon készült képei, főleg mikor felfedezte magának a barna bőrű, tarkaruhás cigányokat. Ezzel a témával nagy sikereket ért el Párizsban.

Később Somogybabod után egy szent kutat látogathatunk meg.

Majd a Desedai-víztározót elérve meglátogathatjuk a Desedai kalanderdőt. Itt találhatók kalandkunyhók, ahol az érzékszerveinket tehetjük játékosan próbára, valamint 4 interaktívan kialakított tanösvényen sétálhatunk, ahol korosztályok szerint választhatjuk meg, hogy melyik a nekünk, gyermekünknek megfelelő. De van egy akadálymentesített tanösvény is, és a táblákon Braill írással készült feladatok, hogy a sérültek számárai is élvezhető legyen a hely. Van itt még kicsiktől a kamaszokig játéklehetőséget biztosító játszótér, oktató talajszelvény, van még itt madármegfigyelő, arborétum, és forrás is.

Ha itt kellően kiszórakoztuk magunkat.

Túlmehetünk kaposváron és a Gyertyánosi parkerdőben tehetünk egy sétát. Az erdő már az már igazi Zselic, vízmosásokkal bőven ellátott dimbes-dombos szabdalt terület, melynek szűk völgyében apró tavacskákat alakítottak ki. Csónakázótó, a "Négy testvér" forrás és az avarkori ásatások lehetnek a célpontok az ide érkezőknek.

Tovább haladva Szigetvár előtt találjuk a Magyar-Török barátság pakot, Ezt a parkot török kezdeményezésre hozták létre, ahol I. Szulejmán és Zrínyi Miklós szobra látható és még egyéb érdekességek, amik legyenek meglepetések az ide érkezőknek.

autósprint

Ezeket a helyek azt gondolom bőven elegek ahhoz, hogy a környékbeli, vagy a környéken nyaraló turistáknak jó alapul szolgáljanak egy autós kirándulásra, hogy emléképeket is társítsanak, ha meghalják a 67-es út című slágert.